Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Tas Kebabı

Pratik Tas Kebabı
0
211

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Pratik Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram sotelik dana kuşbaşı (minik küpler halinde doğranmış.)
  • 1 küçük uzunluk kuru soğan
  • 3 küçük köy biberi
  • 4-5 yemek kaşığı domates sos
  • 1’er yemek kaşığı ucuyla biber ve domates salçası (benim salçalarım mesken imali, çok ağır. o yüzden az kullandım.)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 – 3 bardak kadar hafif ısıtılmış su (ne çok sıcak ne de soğuk)

Pratik Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın.
  2. Isınan yağa sotelik eti ekleyin ve bu formda eti mühürleyin.
  3. Et zaten tencerenin tabanından ayrılacak kıvama gelince yavaşça başka tarafını çevirin, kızartır üzere soteleyin.
  4. Bu esnada tereyağını ekleyin.
  5. Et düzgünce suyunu salacak.
  6. Bir kenarda hafif ısıttığını suyu ekleyin.
  7. Düdüklünün kapağını kapatıp 20-25 dk pişirin.
  8. Bir tavaya az zeytinyağı ekleyip soğanları küp küp doğrayarak soteleyin.
  9. Salçasını ve doğranmış biberlerini ekleyip kavurun.
  10. Ardından domates sosunu ekleyip biraz çevirin.
  11. Düdüklü tencerede pişen ete bu sosu ve gerektiği kadar tuzunu ekleyip karıştırın.
  12. Düdüklünün kapağını kilitlemeden yalnızca üstüne örtün tüm materyallerin birbirine karışması için biraz daha kısıl ateşte kaynatın.
Pratik Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tas Kebabı Tanımı İçin Gereçler 1 kg tas kebaplık dana eti5 adet köy biberi1 baş kuru soğan2 adet domates2 yemek kaşığı biber salçası3 su bardağı suTuzKarabiberPulbiberİç yağı Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Etleri üzerini su geçecek kadar ekleyip düdüklü tencerede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 1 kg.dana kuşbaşı et1 baş kuru soğan3 adet sivri biber1 yemek kaşığı domates püresi1 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle dana kuşbaşı et güzelce yıkanır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Tas Kebabı (Orijinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kuşbaşı1 adet soğan2-3 diş sarımsakSıvı yağYarım tatlı kaşığı margarin1 yemek kaşığı biber salçası2 adet domatesTuzKarabiberÇok az kekik Kızartmak için; 2-3 adet patates (boyutuna göre)Sıvı yağ Tas Kebabı (Orijinal Tarif) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Tas Kebabı Tarifi Pratik Tas Kebabı yapılışı Pratik Tas Kebabı Tarifi Resimli imagespratiktaskebabitarifiresimli5ad424b710659 Tas Kebabı İcin Kullanılan Malzemeler 500 gr kuşbaşı et 2 soğan 1 yemek kaşığı salca 12 yemek kaşığı sıvıyağ tuz karabiber Pratik Tas Kebabı Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Tas Kebabı Instant Pot'da Tanımı İçin Materyaller 1 kg kuşbaşı et (Yağlarını ayıklayın)2 adet soğan (Yemeklik küp halinde doğrayın)3 adet rendelenmiş domates1 bardak domates sosu1 yemek kaşığı domates salçası5-6 adet minik sivri biber (Minik minik doğrayın)Sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt