
Pratik Şipşak Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un(kontrollü eklenecek)
- 1 su bardağı peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
Pratik Şipşak Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve yoğurdu yeterlice çırpalım.
- İçine sıvı yağ, sirke ve kabartma tozu ekleyelim.
- Biraz karıştıralım ve içine denetimli olarak azar azar unu ek edelim.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım ve avcumuzun orta kısmıyla yuvarlak açalım.
- İçine peynir koyalım ve yuvarlak kapatalım.
- Üzeri için ayırdığımız yumurtanın sarısını çırpalım.
- Yuvarlamış olduğumuz poğaçaları evvel yumurtaya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine dizelim.
- 175 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.