Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik portakal reçeli nasıl yapılır?

Pratik portakal reçeli nasıl yapılır?
0
152

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
pratik_portakal_receli_nasil_yapilir_1573462973_087.jpg

Kış mevsiminin sıhhat ve vitamin deposu olan portakalın hem kabuğundan hem de portakaldan kahvaltılarda tüketebileceğiniz reçel hazırlamak velev misiniz? Pratik prodüksiyonuyla lezzetli portakal kabuğu reçeli:

Portakal C vitamini bakımından nispeten güçlü bir meyvedir. Uzun vakittir meyve sepetinde bekleyen portakal mis üzere kokusuyla da çok sevilir. Turunçgiller familyasından gelen portakal ile kahvaltılara lezzet katacak reçel yapabilirsiniz. Reçel yaparken eskimiş, pörsümüş meyveler mekanına mümkün olduğunca taze meyveler kullanmaya çalışın. Meyvelerinizin tazeliğinin yanı sıra paklığına de çok dikkat edin. Üstelik büsbütün kabuklarından yapacağınız portakal reçeli, pratik prodüksiyonuyla ana eli değmiş üzere olacak. Kışın hem kahvaltı sofralarınızı süsleyecek hem de yumuşamış ve çürümeye yüz tutmuş portakallarınızı değerlendirmenizi sağlayacak portakal reçelinin tanımı ve püf noktaları metnimizde.

3toYF_1573463212_9863.jpg

PRATİK PORTAKAL REÇELİ TANIMI

MATERYALLER

12 adet portakalın kabukları
1 litre taze sıkılmış portakal suyu
125 gram  toz şeker
Yarım çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu

1ewmb_1573462983_0924.jpg

YAPILIŞI

Portakal kabuklarını dikey halde kesin. Daha sonra beyaz kısımlarını bıçakla şıkça soyun.

Kalın, duru iğne ve iplik yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin.

Üç başka tencerede kaynar su hazırlayın.

İpe dizdiğiniz kabukları su dolu tencerenin içerisine koyarak 10 dakika haşlayın.

Daha sonra buzlu suyun içerisine alın ve gayrı iki tencere bu süreci tekrarlayın.

Akabinde geniş bir tencerenin içerisine tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edip, sulanması için 2-3 saat bekletin.

Suyu da ek ederek yavaş, yavaş karıştırın. Limon suyunu da ekledikten sonra  2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İpten çıkartın.

Hazırlanan reçeli kavanoza yerleştirip, ağzını sıkıca kapatın. Son olarak zıt çevirerek soğumasını sağlayın.

1 gün beklettikten sonra sofralara getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt