Pratik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 buçuk su bardağı un (unu denetimli olarak katalım az yada çok gelebilir)
- Peynir (ben yerli peynir kullandım, beyaz peynir de olabilir)
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pratik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İster sahurda ister kahvaltıda kolay kolay yapabileceğimiz lezzetli bir poğaça tanımı.
Bu ölçüyle 16 yada 17 tane poğaça çıkıyor.
- Bütün materyalleri yoğurma kabına alıyoruz unu denetimli bir formda azar azar ek ediyoruz.
- Yumuşak bir hamur olacak halde yoğuruyoruz.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük modül alıyoruz avucumuzun içinde açıyoruz.
- Ezilmiş peynirden bir tatlı kaşığı katıp yuvarlıyoruz.
- Üzerine sürmek için ayırdığımız yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ katıp poğaçaların üzerine sürüyoruz.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pratik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı