Pratik Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet patlıcan
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 dış sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
- Sıvı yağ
- Kıyılmış maydanoz
Pratik Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar alacalı halde. Kesilir. Parmak uzunluğunda bölünür.
- Kızgın yağda kızartılır farklı bir tavada az sıvı yağda kuru soğan pembeleşinceye kadar kavrulur içine 2 diş sarımsak ek edilir.
- Küp küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesler eriyene kadar pişirilir inmeye yakın salça ve karabiber ve tuz eklenir.
- Kızartılan patlıcanlar tencerenin tabanını serilir üzerine domates sosu ve 1 çay bardağı sıcak su dökülür.
- Ocakta evvel süratli ateşte daha sonra kısılarak suyu çekene kadar pişirilir. Servis yaparken kıyılmış maydanoz konulur. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.