iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kilo patlıcan(kişi sayısına göre ayarlayın)
Yarım kilo domates(kişi sayısına göre ayarlayın)
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Süslemek için dereotu
Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin
Acısını almak için tuzlu suda 5 dakika bekletin
Domates ve sarımsağın kabuklarını soyup doğrayın
Mutfak robotuna; domates, sarımsak, zeytinyağı, tuz, toz şeker ve maydanozu alın
Pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çekin
Patlıcanları süzüp yayvan tencerenin tabanına dizin
Üzerine domates sosunu döküp, tencerenin kapağını kapatın
Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin
Dereotuyla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
1 kilo patlıcan(kişi sayısına göre ayarlayın)
Yarım kilo domates(kişi sayısına göre ayarlayın)
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Süslemek için dereotu
Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin
Acısını almak için tuzlu suda 5 dakika bekletin
Domates ve sarımsağın kabuklarını soyup doğrayın
Mutfak robotuna; domates, sarımsak, zeytinyağı, tuz, toz şeker ve maydanozu alın
Pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çekin
Patlıcanları süzüp yayvan tencerenin tabanına dizin
Üzerine domates sosunu döküp, tencerenin kapağını kapatın
Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin
Dereotuyla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.