Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Patates Böreği

Pratik Patates Böreği
0
60

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pratik-patates-boregi.jpg

Pratik Patates Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet taze yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 4 5 orta uzunluk patates
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Üzerine;
  • Susam
  • Çörek otu

Pratik Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Böreğimizin hazırlığına birinci olarak patatesleri haşlıyoruz ve küp küp doğrayıp, hazırlıyoruz. Daha sonra soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağda pembeleşsene kadar kavurup üzerine salçasını ve baharatlarını ek ederek iç harcını hazırlıyoruz.
  2. Daha sonra sosunu hazırlıyoruz 1 adet yumurta sıvı yağ sütü yeterlice çırpıcı ile çırpıyoruz ve yufkamızdan bir adet alıp, tezgaha serip, üzerine sosumuzdan sürüyoruz.
  3. Üzerine bir yufka daha serip rulet ile üçgen biçiminde kesip uç kısımlarına patatesli harçtan koyup sarıyoruz ve pişirme tepsisine alıyoruz bütün yufkalarda birebir süreci yaparak tam bir tepsi börek yapıyoruz.
  4. Geriye biraz sos kalıyor onun içine tekrar bir yumurta kırıp çırpıp böreklerin üzerine sürüp, susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
  5. 220 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz ve sıcak olarak ister kahvaltıda ister beş çaylarında konuklarınıza ikram edebilirsiniz afiyet şifa olsun ????
Pratik Patates Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,790Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt