Pratik Patates Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet taze yufka
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 5 orta uzunluk patates
- 3 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Susam
- Çörek otu
Pratik Patates Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Böreğimizin hazırlığına birinci olarak patatesleri haşlıyoruz ve küp küp doğrayıp, hazırlıyoruz. Daha sonra soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağda pembeleşsene kadar kavurup üzerine salçasını ve baharatlarını ek ederek iç harcını hazırlıyoruz.
- Daha sonra sosunu hazırlıyoruz 1 adet yumurta sıvı yağ sütü yeterlice çırpıcı ile çırpıyoruz ve yufkamızdan bir adet alıp, tezgaha serip, üzerine sosumuzdan sürüyoruz.
- Üzerine bir yufka daha serip rulet ile üçgen biçiminde kesip uç kısımlarına patatesli harçtan koyup sarıyoruz ve pişirme tepsisine alıyoruz bütün yufkalarda birebir süreci yaparak tam bir tepsi börek yapıyoruz.
- Geriye biraz sos kalıyor onun içine tekrar bir yumurta kırıp çırpıp böreklerin üzerine sürüp, susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
- 220 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz ve sıcak olarak ister kahvaltıda ister beş çaylarında konuklarınıza ikram edebilirsiniz afiyet şifa olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.