Ege nahiyesinde en sık yapılan ve her kafede kolaylıkla bulabileceğiniz otlu böreği konutta basitçe hazırlayabilirsiniz. Enfes lezzeti ve çay saatlerinize eşlik edecek otlu böreğin imalatı da çok yalın. Pratik üstelik çok lezzetli otlu böreği tanımı haberimizin detaylarında.
Sabah kahvaltısında çay saatlerinde ya da şahsi misafirlerinize sunabileceğiniz hem lezzetli hem sunumu şık hem de kolay bir börek tanımı arıyorsanız otlu börek tanımı tam size nazaran. Börekler doyurucu olmasıyla günün her saatinde gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz. Şayet böreğinizin içerisindeki gereçlerin hafif olmasını istiyorsanız otlu bir iç harç hazırlayabilirsiniz. Bu iç harç böreğinizin hem yumuşacık olmasını hem de kıyır kıyır ağızda dağılmasını sağlıyor. Hafif olmasıyla da yedikçe yemek isteyeceğiniz otlu böreği tanımı metnimizin ayrıntılarında.

OTLU BÖREK TANIMI:
MATERYALLER
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Alabildiği kadar su
Tuz
İçi için;
1 demet ebegümeci
1 demet kuzukulağı
4 adet yeşil soğan
1 su bardağı yağlı çökelek
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, karabiber
YAPILIŞI
Evvel böreğin içini hazırlayarak tarife başlayın. Bir tencerede yıkanmış ve ince ince doğranmış yeşillikleri soteleyin. Baharatları da ekleyerek içine lor peyniri, zeytinyağı, ek ederek bir kez karıştırın ve kenara alın.
Sonrasında hamur için olan tüm materyalleri yoğurma kabında yoğurun.
Akabinde hamuru 4 eşit kesime bölüp, yufka biçiminde açın. Tepsiyi yağlayıp, bir kat yufkayı serin. Üzerini yağlayın. Gayri bir kat yufkayı da sererek iç harcın tamamını yayın. Üzerine yufkayı serip yağlayın akabinde son yufkayı serin.
Üzerine yumurta da sürerek 180 noktalık fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...