Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Mutfak Tuyoları

Pratik Mutfak Tuyoları
0
139

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Pratik Mutfak bilgileri,
Mutfakta Yardımcı Bilgiler,
Pratik Mutfak onerileri

Soğan kokusu
Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize surerek ovuşturunuz Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz Ellinizdeki soğan kokusunu alıp goturecektir

Yemeğinizin tuzunu fazla kacırınca
Tencereye birkac parca ciğ patates atın Fazla tuzu cekecektir

Patates pişirirken
Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur

Kuru bakliyat pişirmeden once
Kuru bakliyatları bir gece onceden ılık suya koyun ve haşlarken icine biraz karbonat ilave edin

Domates kabukları
Domatesin kabuğunu kolay soymak icin, kaynar suya daldırıp, bıcağın tersini domatesin yuzunde ağır gezdirin

Soslar
Tuz bazen sutu keser Bu nedenle, beşamele ve diğer sutlu soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyun

Kahve nemli ise
Turk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun icine 12 tane kesme şeker koyun

Soğan soyarken
Soğan soyarken gozlerinizin yaşarmaması icin soğanı ici su dolu bir tasın icinde soyun


Ceviz lekesi elden nasıl cıkar?
Eller once 12 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur Sonra da soğuk suyla ovulur Ardından soğuk suyla yıkanır Ceviz lekesi tamamen cıkar

Mayonez hazırlama
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 23 damla sirke ile cırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın Bu karışımı kesilen sosa cırparak yedirin
 
858,500Konular
982,388Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt