
Pratik Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
- 1-1, 5 litre su
- Benim elimde karnabahar ve brokoli kökü vardı çorbanın içine koydum sizde de varsa değerlendirebilirsiniz yoksa kaide değil
Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği yıkayıp düdüklüye alalım.
- Soğan patates havuç ve sarımsağıda bir kaç kesime bölüp düdüklüye koyalım.
- Ben karnabahar ve brokoli kökü ekledim kıymetlendirmek hedefli elinizde yoksa kaide değil.
- Tereyağı sıvı yağ ve salçayı da ekleyelim.
- Baharatlarıda ekleyip suyunu koyalım. (ben 1. 4 litre su koydum).
- Düdüklüyü kapatıp ocağa alalım. Kaynayana kadar yüksek ateş kaynayıp düdüklü öttükten sonra kısık ateşe alıp 45 dakika pişirelim.
- En son blenderdan geçirip servis edelim. Afiyet olsun.