
Pratik Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram makarna
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 domates
- 3 çarliston biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 tatil kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 su bardağı su (et yahut tavuk suyu da olabilir)
- Yarım demet maydanoz
Pratik Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel pilav tenceresine yada tavaya makarnayı koyuyoruz.
- Daha sonra domates biber sarımsak ve soğanı küp küp doğrayın ve tencereye koyun üzerine tuz ve öbür baharatları serpiştirip yağı gezdirin.
- En son olarak da suyu ekleyin ve karıştırın kaynadıktan sonra altını kısıp makarnalar suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişmiş makarnanın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra maydanozları doğrayıp üzerine serpiştirin.
- Sıcak servis edin. Afiyet olsun.