Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Lezzetli Kakaolu Yaşpasta

Pratik Lezzetli Kakaolu Yaşpasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Pratik Lezzetli Kakaolu Yaşpasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanyası için;


*3 tane büyük yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağından iki parmak eksik un
*12 (yarım) su bardağı nişasta
*2 yemek kaşık sıcak su
*1 paket vanilya
*12 (yarım) paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için;


*Yarım su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşı granül nescafe
*Yarım tatlı kaşığı şeker

Kreması için;


*25 su bardağı soğuk süt
*1 paket kakaolu kremşanti
*1 paket kakaolu creamole

Ganaj için;


*Yarım paket 100 gr krema
*100 gr bitter çikolata
*1 tatlı kaşığı terayağı

Pratik Lezzetli Kakaolu Yaşpasta Tarifi Yapılışı Hem çok kolay hemde çok lezzetli bir yaşpasta tarifi

1
*Fırını 200 derece ısıtmaya başlayın
*Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrın
*Şekerin yarısını ve bir fiske tuzu aklara diğer yarısınıda sarılara ekleyin
*Akların olduğu karışımı traş köpüğü kıvamı alana kadar çırpın
*Daha sonra sarıların olduğu karışım krema kıvamına gelip şeker iyice eriyene kadar çırpın
*Daha sonra suyu ilave edin ve çırpmaya devam edin
*En son un nişasta vanilya kakao ve kabartma tozunu ekleyin karışana kadar çırpın
*Katı bir karışım olacak endişe etmeyin
*En son olarak kabarttığımız yumurta aklarını söndürmeden spatula ile 3 seferde iyice homojen olana kadar hep aynı yönde karıştırıp yedirelim
*Ben ayalanabilir yuvarlak kalıbı 22 cm ayarladım Kalıbımıza dökelim
*Kalıbı kesinlikle yağlamayın altına da yağlı kağıt yerleştirin
*Üzeri kabuk bağlayıp kabarmaya başlayınca fırını 150 dereceye indirin ve toplamda 30 dk pişirin
*Kürdan ile kontrol edin ve çıkarıp ters bir şekilde soğumaya bırakın
*Kreması için gerekli malzemeleri bir kaba alın ve kıvam alana kadar çırpın
*Soğuyan keki ikiye kesin ve sütlü kahveli karışımla biraz ıslatın
*Yapmasanızda olur pandispanya zaten yumuşak ama ben kahveli tadı sevdiğim için yapıyorum
*Arasına kremadan koyup diğer yarısını üzerine kapatın ve kalan krema ile üzerini ve kenarlarını kapatın
*Buzdolabında bekletin
*Bu arada ganajı için kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın ve çikolatları ekleyip eriyene kadar karıştırın
*En son tereyağını ilave edin
*Soğuyana kadar biraz bekletin ve soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökün
*Sonra hemen tekrar buzdolabına koyun ve donması için bekleyin
*En son istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt