teknolojiuzmani
FD Üye

Pratik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (margarinde olur )
- 1 su bardağı pudra şekeri 200 ml
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurtaya sarısı içine beyazı dışına
- 4 su bardağı un (Her un farklı alır unu dikkatli ekleyin derim)
- 1,5 su bardağı fındık tozu
- Yumurtanın beyazı
Pratik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına tereyağı ,pudra şekeri, yumurta sarısını ekleyin karıştırın üzerine unu, kabarma tozunu, nişastayı ek edin yumuşak bir hamur yoğurun.Not: Kurabiye hamuru çok yoğrulmaz 2 dakika felan [*]Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapın evvel yumurta beyazına daha sonra fındığa bulayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin. [*]Önceden ısıttığınız 185 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın. 25-30 dakika ortası altı kızarınca fırından çıkarın.
Pratik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı