
Pratik Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sarelle çikolata
Pratik Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta,zeytinyağı, süt hepsini bir kaba koyup mikserle karıştırıyoruz.
- Daha sonra un ,kabartma tozunu ekleyip düzgünce çırpıyoruz.
- Ocağımızın altını açıp krep tavasında yahut uygun bir tava kullanıyoruz.
- Tavamızı ısıtıyoruz bir ölçü döküp yayıyoruz.
- Tavamızın içine göz göz olana kadar pişiriyoruz aksi çevirip öteki tarafını da pişiriyoruz. Benim bu tanımdan büyük 7 tane çıkıyor siz gereçleri çoğaltabilirsiniz.
- Tavayı yağlamadan yapıyorum ısınan tavada gerek olmuyor yağ koymaya üzerine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. İçine ister tatlı ister tuzlu koyabilirsiniz hamurunda şeker ve tuz yok.