Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Konserve Menemen

Pratik Konserve Menemen
0
38

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
pratik-konserve-menemen.jpg

Pratik Konserve Menemen Tanımı İçin Gereçler

  • 10 kg domates
  • 2 kg kapya biber
  • 1.5 kg yeşil biber
  • 15 adet acı cin biber
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu

Pratik Konserve Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak tüm gereçleri düzgünce yıkayalım.
  2. Evvel kapya biberleri ne çok ezip nede çok iri kalmayacak biçimde robottan çekelim.
  3. Büyük bir tencereye sıvı yağını alıp kapya biberleri ekleyip kavuralım.
  4. Bu sırada yeşil biberleride robottan geçirip kapya biberlerin üzerine ekleyip tekrar kavuralım.
  5. Domatesleride birebir biçimde çok ezmeyecek formda robottan geçirelim ve kavrulmuş lakin hafif canlı kalmış biberlerin üzerine ekleyip karıştıralım.
  6. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyelim.
  8. Ve üzerine zeytinyağını ek edelim.
  9. Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
  10. Piştikten sonra pak kavanozlara dolduralım.
  11. 10 dk kaynatılmış ve güzelce kurulanmış kavanoz kapaklarını kapatıp karşıt çevirip soğuyana kadar bekletelim.
  12. Serin bir ortamda yaklaşık 1 yıl koruma edebilirsiniz.
Not; kapağı açıldıktan sonra buz dolabına kaldırarak 2 gün içinde tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun ????.

Pratik Konserve Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,094Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt