Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Kolay Mantı

Pratik Kolay Mantı
0
59

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
pratik-kolay-manti.jpg

Pratik Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler


Pratik kolay mantı hamuru için;
  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 4-5 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 250 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Tuz ve karabiber
Yoğurt sosu için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için;
  • Tereyağ
  • Nane ve pulbiberi

Pratik Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlamakla başlayalım.
  2. Bir yoğurma kabın içersine unumuzu döküp ortasını havuz şeklinde açıp ortasına yumurta,su ve tuzumu ekleyip unumuzu kenarlarından içe doğru alarak hamurumuzu güzelce yoğuralım.
  3. Dilerseniz yumurta sevmeyenler yumurta eklemeyebilir hamura.
  4. Hamurumuzu yoğurup dinlendirmek için kenarda bekletelim.
  5. İç harcımız için önce soğanlarımızı rendeleyip suyunu sıkalım içersine kıymamızı ve baharatlarımızı tuzunu ekleyip yoğuralım.
  6. Dinlenmiş olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım.
  7. Daha sonra merdane yardımıyla bezerimizi mantı kalıbı ölçüsünde açalım.
  8. Mantı kalıbımızın her yerine un serpip ilk açtığımız hamurumuzu kalıbımızın üzerine örtüyoruz daha sonra kıyma iç harcından bütün peteklerin içine koyduktan sonra diğer açmış olduğumuz hamurumuzu mantılarımızın üzerine örtüyoruz.
  9. Üzerleri kapatılmış olan hamuruzun üzerinden merdaneyle iyice bastırarak geçiyoruz.
  10. Sonra kasnağın arkasından tek tek peteklere parmağımızla ittirip düşürüyoruz.
  11. Gelelim pişirme işlemine mantılarımız pişirmek için geniş bir tencerenin içine yarısından biraz fazla su koyup kaynamaya başlayınca 4 çay kaşığı tuz atalım.
  12. Başka bir tencereyede soğuk su koyup bir kenarda bekletelim.
  13. Daha sonra mantılarımızı kaynayan suyun içersine atalım mantılar suyun yüzeyine çıkana kadar pişirip kenarda hazırda bekleyen soğuk su dolu tenceremizin içine süzerek alalım.
  14. Bu işlemi mantılarımız kaynayan su içersinde bekleyip hamur olmaması için yapıyoruz.
  15. Mantılarımızı yerken tekrar ısıtıp yiyebiliriz veya bu şekilde dolaba kaldırabiliriz.Hiç bir şey olmaz.
  16. Hemen tüketmeycekseniz mantılarımız çiğden buzluğa da atabilirsiniz.
  17. Artık yoğurtlu sosumuza geçebiliriz.
  18. Bir kase içine sarımsaklarımız rendeleyip veya ezip üzerine damak zevkinize göre tuzu ekledikten sonra yoğurdumuzdan da katıp iyice karıştırıyoruz.
  19. Bir tabağa yiyeceğimiz kadar suyu süzdürülmüş mantımızdan alıp üzerine sarımsaklı yoğurdumuzdan gezdirip, onun üzerinede eritilmiş tereyağın içine nane ve pulbiber atıp kızdırmış olduğumuz yağlı sosumuzdan gezdiriyoruz. Herkese afiyet olsun:)).
Pratik Kolay Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 250 gram kıyma3.4 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber5-6 dal maydanozİsteğe bağlı salça Hamuru için; 4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzSu (kıvama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Üçgen Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3,5 su bardağı un1 su bardağı süt1 çay kaşığı tuz2 adet yumurta İç Harcı İçin 250 gram az yağlı kıyma2 adet orta uzunluk soğanYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin 1 kase yoğurt2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Patatesli Mantı (Hingel) Sebzeli Bol Vitaminli Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı sebze püresi (Havuç kullandım)3 adet yumurtaTuzAlabildiği kadar un (Sert bir hamur olacak) İç harcı için; 4 adet orta boy patates2 adet kuru soğanTuzPulbiberSıvı yağ1 tatlı kaşığı kadar salça (İsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Buzluk İçin Mantı Aparatıyla Kolay Mantı Üretimi (Buzluk için) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 3 çorba kasesi un2 adet yumurta3 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su İç harcı için 300 gram yağsız kıyma3 orta uzunluk kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı toz biber Buzluk İçin Mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Mantı Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4.5-5 su bardağı un (Kontrollü eklenmeli)1.5 su bardağına yakın su1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 350-400 gram kadar kıyma1 büyük boy soğan (Rondodan geçirilecek. rendeleme olursa sulanıyor büyükte kalmaması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt