
Pratik Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler
- 90 gram un (Yarım su bardağı)
- 600 ml (3 küçük paket süt)
- 120 gram şeker
- 55 gram tereyağı
- 1 rendelenmiş limon kabuğu
- Her güvece bir tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı pudra şekeri
Pratik Kazandibi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı minik tavada eritin.
- Sütü, unu, şekeri karıştırın kısık ateşte karıştırın.
- Koyulaşınca vanilya ve limon kabuklarını ekleyin.
- Kıvamı koyulaşınca kenara çekin.
- Güveçleri ocağa yerleştirin.
- Güveci tereyağıyla fırçayla yağlayın.
- Şekeri ve pudra şekerini sepeleyin.
- Kısık ateşte erisin ve hemen kapatın.
- Ocakta dursun kaşıkla karıştırın yoksa yanar.
- Biraz soğusun ve muhallebiyi ekleyin yarısını ekleyin diğer yarısını bir kaç dakika sonra ekleyin.
- 1 saat soğusun. Ters çevirip sunum tabağına koyunuz. Aromalı lezzetli kazandibi hazır.