Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Kaynatma Turşu

Pratik Kaynatma Turşu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Pratik Kaynatma Turşu Tarifi İçin Malzemeler

*Yaklaşık yarım kilo kadar süs biberi (acı)
*1*kaç tane domates
*(isteğe göre turşuda ne olmasını istiyorsanız havuç lahana salatalık olabilir )
*3 bardak su
*1 bardak sirke
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Pratik Kaynatma Turşu Tarifi Yapılışı Malzemenin miktarına göre 3 su bardağı suya, 1 su bardağı üzüm sirkesi koyuyoruz Ben az yaptığım için bu kadar yetti eğer daha fazla malzemeniz varsa ölçüyü arttırabilirsiniz 3 bardak suya 1 bardak sirke olacak şekilde Sebzelerin sertliğine göre, önce havuçları atıp 23 dakika bekleyin, sonra fasulyeleri atın 2 dakika sonra biberleri, biberlerin rengi sararınca lahanaları atın Lahana en çok 1 dakika durmalı çünkü çok narin Sebzelerin sadece rengi dönecek sakın iyice pişirmeyin! Ben sadece biber ve domates kullandım önce biberi atıp rengi dönünce bir kevgir yardımıyla sudan çıkarın ( geniş bir süzgeç içine alın ve yayın ki, üst üste gelince sıcaktan daha fazla yumuşayabilir ) domatesi de kuşbaşı doğrayıp onu da suda rengi dönene kadar kaynattım
Sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca, sebzeleri bir kavanoza alın Aralarına 2 diş sarımsağı ikiye, üçe bölüp atın Üzerine sirkeli suyu dökün Eğer su sebzelerin üzerini tam kapatmazsa, tekrar biraz sirke, su ve tuz karışımı hazırlayıp üzerini kapatın
Ağzını kapatıp, buzdolabında saklayın Ertesi güne turşunuz hazır sebzeleri çok pişirmezseniz *o zaman sebzeler erimiyor çok güzel bir turşu elde ediyorsunuzbu tarifi Bir önceki paylaştığım ezme turşu ile karıştırabilirsiniz benim damak zevkime uyduğu için 2 turşuyu bir tabağa karıştırdım güzel olduİkisini karıştırdığım fotoğrafı da aşağı da sizinle paylaşacağımDeneyenlere afiyet olsun (bu tarifide ‘cahide jibek’ten aldım çok beğendim sizinle de paylaştım )

858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt