teknolojiuzmani
FD Üye

Pratik Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo ıspanak
- 1 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Dileğe nazaran peynir
- 4 tane taze yufa
- Üzerine sos;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsterseniz yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam /çörek otu
Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak ıspanakları güzelce yıkayalım. Daha sonra ıspanaklarımızı güzelce doğrayalım çok ince olmayacak formda zira kavurucağız ıspanaklar çekerler.
- Daha sonra bir tencereye sıvı yağ alalım üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım daha sonra salçaları ekleyip kokuları gidince ıspanakları ekleyelim. Ispanaklar suyunu salıp çekince tuz karabiber ekleyip soğumaya bırakalım.
- Daha sonra 4 tane yufkayı üst üste koyup her bir modül üçgen olacak formda 4 bölelim. Toplam 16 adet modül çıkacak. Ben soğuyan ıspanaklı harcıma 1 şu bardağı kadar peynir ekledim.
- Daha sonra harcımızı üçgen yufkalarımıza güzelce yayalım ve gül biçimini verelim. Bütün hepsini sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım.
- Üzerinin sosu için yoğurt pekmez ve sıvı yağ karıştırıp güzelce sürelim (İsterseniz yumurta sarısı ekleyebilirsiniz) susam / çörek otu serpip fırınımızda alt üst güzelce pisince çıkartalım.
- Fırından çıktıktan sonra ben biraz üzerine bez örtüyorum yumuş yumuş oluyor daha sonra servise hazır afiyet olsun