Pratik İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı irmik
- 50 gr sana yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- İsteğe bağlı ceviz
Pratik İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt su ve şekeri ekleyip pişirmeye koyalım.
- Öteki tarafta sana yağ ve sıvı yak koyup eridikten sonra irmik ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Şerbetin afif kaynadıktan sonra altını kapata biliriz çok kaynatmayalım.
- İrmikler renk aldıktan sonra şerbeti ekleyelim. Bu ortada ocağımız daima kısık ateşte olucak. Pilav üzere yavaş yavaş demlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.