elektronikci
FD Üye

Pratik Hazır Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka (ben hakmar kemal usta yufkası kullandım)
- Yarım su bardağı un
- Yarımdan bir parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 büyük kase tuzlu
- Çökelek
- 10-15 kısım maydanoz (kıyılmış)
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam ve çörek otu
Pratik Hazır Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle maydanozu kıyıp çökeleğe ek edip karıştırıyoruz.
- Unu, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu bir kaseye koyup, çırpıyoruz.
- Birinci yufkamızı tezgaha seriyoruz, sosumuzdan sürüyoruz.
- İkinci yufkayı da sos sürülü yufkanın üzerine seriyoruz. İkinci yufkaya da kalan sosu döküp bir bıçakla yufkayı sekize kesiyoruz.
- Çökelekli iç harcını yufkalara koyarak, sarıyoruz.
- Üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağ çırpıp, böreklere fırça yardımıyla sürüyoruz. Susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.