Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Hazır Yufka Böreği

Pratik Hazır Yufka Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pratik-hazir-yufka-boregi.jpg

Pratik Hazır Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yufka (ben hakmar kemal usta yufkası kullandım)
Böreğin sosu için;
  • Yarım su bardağı un
  • Yarımdan bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Böreğin içi için;
  • 1 büyük kase tuzlu
  • Çökelek
  • 10-15 kısım maydanoz (kıyılmış)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam ve çörek otu

Pratik Hazır Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle maydanozu kıyıp çökeleğe ek edip karıştırıyoruz.
  2. Unu, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu bir kaseye koyup, çırpıyoruz.
  3. Birinci yufkamızı tezgaha seriyoruz, sosumuzdan sürüyoruz.
  4. İkinci yufkayı da sos sürülü yufkanın üzerine seriyoruz. İkinci yufkaya da kalan sosu döküp bir bıçakla yufkayı sekize kesiyoruz.
  5. Çökelekli iç harcını yufkalara koyarak, sarıyoruz.
  6. Üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağ çırpıp, böreklere fırça yardımıyla sürüyoruz. Susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pratik Hazır Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt