
Pratik Havuçlu Şehriyeli Pırasa Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet pırasa
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Sıvı yağ (arzuya göre)ben zeytin yağı kullandım
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
- Yarım limon
- Üstü basa su
Pratik Havuçlu Şehriyeli Pırasa Yemeği Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel gereçleri yıkayıp isteğe nazaran bucakla kıyalım.
- Ocağa tencereyi alıp isteğe nazaran sıvı yağ koyup, doğramış olduğumuz havucu kavuralım.
- Akabinde pırasayı ek edip kavuralım.
- Tenceredeki materyaller yumuşayınca 1 çay bardağı şehriyeyi ek edip kavuralım.
- Salçayıda ek edip kavurduktan sonra üstü basa su koyup kaynamaya bırakalım (orta harlı ateşte).
- Yarım limonuda sıkalım dileğe nazaran tuzunuda koyalım ,piştikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.