Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Haşhaşlı Çörek (12 Adet)

Pratik Haşhaşlı Çörek (12 Adet)
0
29

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
pratik-hashasli-corek-12-adet.jpg

Pratik Haşhaşlı Çörek (12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı un
İç materyali:
  • 2-3 yemek kaşığı haşhaş
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe nazaran ceviz

Pratik Haşhaşlı Çörek (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Porsiyonluk ve tam adet çıkan bu türlü tanımları çok seviyorum. Eminim sizler de mutlu kalacaksınız. ????????.
  1. Sütü ılık olacak kadar ısıtıp içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  2. Sıvıyağ, tuz ve denetimli bir formda unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamurdan iki beze yaparak birincisini fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
  5. İçine haşhaş ve sıvı yağ karışımının yarısını sürüp ceviz serpelim.
  6. Fotoğraftaki üzere bir parçayı içe katlayıp o kısma çok az sıvı yağ sürelim ve üzerine başka parçayı da kapatalım.
  7. Oklavayla uzunluğunu biraz daha genişletelim.
  8. Altı eşit kesime bölüp, her parçayı ikiye kesip kıvırarak fotoğraftaki üzere biçim verelim.
  9. Yağladığımız kalıba aldığımız hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim.
  10. 150 derecede çalıştırdığımız fırına alıp 10-15 dakika kadar mayalanıp kabarana kadar bekletelim.
  11. Fırını 200 dereceye yükseltip altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  12. Fırından alınca üzerini bir örtü örtüp ılındıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????????.
Pratik Haşhaşlı Çörek (12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Pratik Çörek Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 1 paket haşhaş ıslak1 avuç yıkanmış kavrulmuş köy susamı1,5 bardak süt1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tozşeker Dışı için; 10 adet çiğ köfte lavaşı Üstüne sürmek için; Yumurta sarısıSusam Haşhaşlı Pratik Çörek Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler Hamur için materyaller 1 çay bardağı süt1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık su1/2 (yarım) instant maya1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un İç harcı için gereçler 1 paket haşhaş ezmesi6 yemek kaşığı toz şeker1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 3 buçuk su bardağı suYarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı şeker1 buçuk tatlı kaşığı tuz7 buçuk su bardağı un İçi için : 1 paket haşhaş1 kahve fincanı şekerYarım su bardağı cevizYarım su bardağı sıvı yağ Üzeri için : 1 tane yumurta Haşhaşlı Çörek Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 6 su bardağı un1 paket kuru maya3 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılır) Harcı için; 250 gr haşhaş1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2.5 su bardağı süt2 yemek kaşığı şeker1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz1 paket yaş mayaAldığı kadar un İç malzemesi; 250 gram haşhaş ezmesi5 yemek kaşığı şeker1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; Yumurta sarısı Haşhaşlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt