
Pratik Haşhaşlı Çörek (12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 tatlı kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı haşhaş
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- İsteğe nazaran ceviz
Pratik Haşhaşlı Çörek (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Porsiyonluk ve tam adet çıkan bu türlü tanımları çok seviyorum. Eminim sizler de mutlu kalacaksınız. ????????.
- Sütü ılık olacak kadar ısıtıp içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Sıvıyağ, tuz ve denetimli bir formda unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurdan iki beze yaparak birincisini fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
- İçine haşhaş ve sıvı yağ karışımının yarısını sürüp ceviz serpelim.
- Fotoğraftaki üzere bir parçayı içe katlayıp o kısma çok az sıvı yağ sürelim ve üzerine başka parçayı da kapatalım.
- Oklavayla uzunluğunu biraz daha genişletelim.
- Altı eşit kesime bölüp, her parçayı ikiye kesip kıvırarak fotoğraftaki üzere biçim verelim.
- Yağladığımız kalıba aldığımız hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 150 derecede çalıştırdığımız fırına alıp 10-15 dakika kadar mayalanıp kabarana kadar bekletelim.
- Fırını 200 dereceye yükseltip altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca üzerini bir örtü örtüp ılındıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????????.