Pratik Günlük Ekşili Turşu Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet patlıcan
- 6 adet tatlı yeşil biber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Nane
- Tuz
- 1 buçuk su bardağı su
Pratik Günlük Ekşili Turşu Tanımı Yapılışı
- Fotoğraflarda görüldüğü üzere patlıcan ve biberleri orta uzunlukta doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Kaynamış suyla yaklaşık 15 dk haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra süzgeçe koyup soğuk sudan geçiriyoruz.
- Limon tuzlarını tıpkı tencerede 1 fincan sıcak suyla eritip üzerine nane, tuz ekleyip patlıcan ve biberleri tencereye alıyoruz.
- Üzerine yaklaşık 1 buçuk su bardağı soğuk su ekleyip karıştırıyoruz.
Ellerinize sıhhat afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.