
Pratik Etimek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı kremşanti (kapalı paket)
- 1 su bardağı süt
- Bal
- Ceviz
- Fındık
Pratik Etimek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak 3 su bardağı suya 1 su bardağı şekeri ocağa alarak şerbeti hazırlıyoruz. Kaynayana kadar tabanda şeker kalmayana kadar karıştırıyoruz. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Akabinde ben paket kremşanti kullanmadım açık kremşanti alıyorum. 2 su bardağı kremşantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırparak kalın bir kıvam elde ediyoruz. Not: kutu olursa içinde iki paket var tıpkı ölçek kullanabilirsiniz.
- Akabinde şerbet ile etimeklerimizin üstüne döküyoruz.
- Akabinde kremşantiyi etimeklere sürüyoruz.
- En son süsleme olarak balı sürüp fındık ve ceviz parçacıkları atabilirsiniz. İstek olarak süsleme size kalmış. Afiyet olsun.