iltasyazilim
FD Üye
Pratik Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Maya için;
*Yarım paket yaş maya
*Yarım limon suyu
*Un
Ekmek için;
*Yarım kilo kadar un
*Hazırlanan ekşi maya
*Tuz
*Yarım çay bardağı yağ
*Su
*Tencere
*Folyo
Pratik Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı Maya;
Mayayı, limon suyunu ve unu bir kapta hafif yoğun bir kıvam alana dek karıştırılır ve yarım gün kadar üzeri kapatılıp bekletilir
Ekmek;
Un, tuz ile birlikte karıştırılır ve maya ile birlikte yağ eklenir Ardından su eklenerek yoğrulur Hamurun ele yapışmayan ve sert olmayan bir kıvamda olması istenir Suyun ılık olması tercihimiz Ardından kıvamı gelen hamur üzeri bir havlu ile örtülerek yarım saat bekletilir Yarım saatin ardından kabarmış olan hamur bir tutam un ile birlikte tekrar yoğurulur ve takrar bir yarım saat bekletilir Ardından ince bir tencere veya tava (ben eski bir tencere kullanıyorum) parmak ucumu ıslatan su ile hafifçe nemlendirilir ve üzerine un serpilir Beklemiş olan hamur tekrar yoğurulur ve istenilen büyüklük seçilerek (ben bu kadar hamurdan iki parça yapıyorum) beze şekline getirilir ve tavanın içerisine yerleştirilir Üzeri folyo ile kapatılarak beş dakika kadar bekletilir Ardından 180 derece fırında üzeri kapalı yarım saat bekletilir ve son olarak üzeri açılır Ekmek kızarana dek pişirilir(ortalama yarım saat) ve bir beze veya havluya sararak on dakika kadar bekletirseniz dışı hafif kıtır yumuşacık bir ekmek elde edersiniz Afiyet olsun
*Yarım paket yaş maya
*Yarım limon suyu
*Un
Ekmek için;
*Yarım kilo kadar un
*Hazırlanan ekşi maya
*Tuz
*Yarım çay bardağı yağ
*Su
*Tencere
*Folyo
Pratik Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı Maya;
Mayayı, limon suyunu ve unu bir kapta hafif yoğun bir kıvam alana dek karıştırılır ve yarım gün kadar üzeri kapatılıp bekletilir
Ekmek;
Un, tuz ile birlikte karıştırılır ve maya ile birlikte yağ eklenir Ardından su eklenerek yoğrulur Hamurun ele yapışmayan ve sert olmayan bir kıvamda olması istenir Suyun ılık olması tercihimiz Ardından kıvamı gelen hamur üzeri bir havlu ile örtülerek yarım saat bekletilir Yarım saatin ardından kabarmış olan hamur bir tutam un ile birlikte tekrar yoğurulur ve takrar bir yarım saat bekletilir Ardından ince bir tencere veya tava (ben eski bir tencere kullanıyorum) parmak ucumu ıslatan su ile hafifçe nemlendirilir ve üzerine un serpilir Beklemiş olan hamur tekrar yoğurulur ve istenilen büyüklük seçilerek (ben bu kadar hamurdan iki parça yapıyorum) beze şekline getirilir ve tavanın içerisine yerleştirilir Üzeri folyo ile kapatılarak beş dakika kadar bekletilir Ardından 180 derece fırında üzeri kapalı yarım saat bekletilir ve son olarak üzeri açılır Ekmek kızarana dek pişirilir(ortalama yarım saat) ve bir beze veya havluya sararak on dakika kadar bekletirseniz dışı hafif kıtır yumuşacık bir ekmek elde edersiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.