iltasyazilim
FD Üye
Pratik Domatesli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı toz maya
*3 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Alabildiğine un
İç harcı için;
*4 domates
*2 büyük boy soğan
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Acı sevenler için 34 acı biber
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
Pratik Domatesli Gözleme Tarifi Yapılışı Selamlar Hayırlı aksamlar Çouklarımın bayılarak yediği gözleme tarifini sizlerle de paylaşmak istedim Tarifi denerseniz mutlaka beğeneceksiniz eminim
Gelelim tarifimizee Öncelikle ılık suya mayayı, şeker ve tuzu ekleyip 5 dakika mayanın aktifleşmesini bekliyoruz Daha sonra unu azar azar ekleyip ne çok sert ne de çok cıvık bir hamur elde edip yarım saat mayalanması için üzerine bir bez örtüp bekletiyoruz Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz Önce Soğanları ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz ve tavada zeytinyağıyla kavuruyoruz Onlar kavrulurken diğer taraftan domatesleri rendeliyoruz ve kavrulan soğanlara ekliyoruz (Acı olmasını isterseniz acı biberleri çok küçük şekilde doğrayıp soğanlarla kavurabilirsiniz Acı çok yakışıyor ama ben çocuklardan dolayı koyamıyorum) 5 dakika pişirip baharat ve tuzu ekleyip altını kapatıyoruz Mayalanan hamurumuzdan küçük bezeler koparıp, unlanmış tezgahın üzerinde merdaneyle çok büyütmeden pişireceğimiz teflon tavanın büyüklüğüne göre açıyoruz Açtığımız hamurun yarısına iç harçtan yaydırıp kapatıyoruz ve orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz Mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı toz maya
*3 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Alabildiğine un
İç harcı için;
*4 domates
*2 büyük boy soğan
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Acı sevenler için 34 acı biber
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
Pratik Domatesli Gözleme Tarifi Yapılışı Selamlar Hayırlı aksamlar Çouklarımın bayılarak yediği gözleme tarifini sizlerle de paylaşmak istedim Tarifi denerseniz mutlaka beğeneceksiniz eminim
Gelelim tarifimizee Öncelikle ılık suya mayayı, şeker ve tuzu ekleyip 5 dakika mayanın aktifleşmesini bekliyoruz Daha sonra unu azar azar ekleyip ne çok sert ne de çok cıvık bir hamur elde edip yarım saat mayalanması için üzerine bir bez örtüp bekletiyoruz Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz Önce Soğanları ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz ve tavada zeytinyağıyla kavuruyoruz Onlar kavrulurken diğer taraftan domatesleri rendeliyoruz ve kavrulan soğanlara ekliyoruz (Acı olmasını isterseniz acı biberleri çok küçük şekilde doğrayıp soğanlarla kavurabilirsiniz Acı çok yakışıyor ama ben çocuklardan dolayı koyamıyorum) 5 dakika pişirip baharat ve tuzu ekleyip altını kapatıyoruz Mayalanan hamurumuzdan küçük bezeler koparıp, unlanmış tezgahın üzerinde merdaneyle çok büyütmeden pişireceğimiz teflon tavanın büyüklüğüne göre açıyoruz Açtığımız hamurun yarısına iç harçtan yaydırıp kapatıyoruz ve orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz Mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsun