Fırın kullanmadan yalnızca 20 dakika sunumu mükemmel tadı enfes bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca bisküvi ve muhallebiyle yapılan enfes bisküvili saray sarması tanımını kesinlikle sizlerde denemelisiniz. Evet bisküvili saray sarması nasıl yapılır? Tanımı için metnimize bir göz gezdirin.
Çok sevilen saray sarması , paşa lokumu , sadrazam lokumu olarak da bilinen bu tatlıyı bir de bisküvili olarak deneyin. Tadına doyum olmayan bisküvili saray sarması çay ve kahve ile de mükemmel olacak. Klasik lezzetlerin dışında, imalatı çok kolay olan bisküvili saray sarmasının enfes tanımı bugünkü metnimizde.
BİSKÜVİLİ SARAY SARMASI TANIMI:
MATERYALLER
Bir paketten çeyrek eksik bisküvi
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Arası için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
Öncelikle bisküvilerin hepsini robottan geçirin. Daha sonra süt, şeker ve unu tencereye koyarak, kaynayana kadar şıkça karıştırın.
Göz göz olunca vanilya ve margarini de ek edip biraz daha kaynatın.
Kare bir tepsiye rondodan geçirdiğiniz bisküvileri yayın. Üzerine pişen muhallebiyi eşit olacak halde dökün.
Soğuyunca hazırladığınız krem şantiyi de yayın, uzun uzun kesin cevizini de koyup rulo halinde sarın.
Hazır hale gelen tatlıyı buzdolabında bir gün boyunca dinlendirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.