
Pratik Beyti Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- karabiber -tuz
- 1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
- Sarmak için lavaş
- tereyağ
- domates salçası
Pratik Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan, sarımsak ve kırmızı biberimizi rondodan geçiriyoruz (Ben kırmızı biber olmadığı için bu sefer ekleyemedim)
- Sonra bütün gerecimizi güzelce yoğurup 10-15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra köftelerimize hal verip kızgın tavada önlü gerili pişiriyoruz.
- Lavaşlarımızı köftelerin yağına batırıyoruz ve köfteleride ekleyip sarıyoruz ve istediğimiz boyutta kesiyoruz.
- Üzerine tereyağında kızdırdığımız salçalı sosumuzda döküyoruz. İstersek yoğurtta ekleyebiliriz. Ben başka bir tabakta yoğurdu servis etmeyi seviyorum. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.