iltasyazilim
FD Üye
Pratik Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklava yufkası
*2 paket margarin
*1 su bardağı çekilmiş fıstık
*1 5 su bardağı çekilmiş hafif taneli ceviz
Şerbeti için:
*4 bardak şeker
*3 bardak su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Pratik Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle tenceremize şekerimizi ve suyumuzu koyup kaynatıyoruz kaynayınca 1 yemek kaşığı limon suyumuzu ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz( tırnağınızın üzerine kaynayan şerbetten 1 damla koyup parmağınızı çevirdiğinizde tırnağınızdan akıp gitmezse olmuş demektir) ve altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz Diğer tarafta 2 paket margarini eritiyoruz Baklava yufkalarını paketinden çıkarıyoruz bu aşamada üzerini örtmeniz de fayda var çünkü çok çabuk kuruyorlar 2 şer yufka alıp tepsimize seriyoruz her 2 yufkada bir erimiş margarini üzerine gezdiriyoruz Tahmini 4045 arası yufka çıkıyor yufkaların ortasına geldiğimizde cevizli fıstıklı iç harcımızı yayıyoruz çekilmiş fıstığın birazını üzerini süslemek için ayırıyoruz Bundan sonraki aşamada her 1 yufka üzerine yağımızı gezdiriyoruz En son yufkamızı da serdikten sonra kalan yağımızı üzerine döküp istediğiniz şekilde kesip önceden ısıtılmış fırınımıza veriyoruz Tam 45 dk da pişirdim ben üzeri kızardığında alabilirsiniz Baklavamız piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz Püf noktası şerbet ılık baklava ılık olacak ılıyan baklavanın üzerine ılık şerbeti döküp biraz dinlendirip afiyetle yiyebilrsiniz
*1 paket hazır baklava yufkası
*2 paket margarin
*1 su bardağı çekilmiş fıstık
*1 5 su bardağı çekilmiş hafif taneli ceviz
Şerbeti için:
*4 bardak şeker
*3 bardak su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Pratik Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle tenceremize şekerimizi ve suyumuzu koyup kaynatıyoruz kaynayınca 1 yemek kaşığı limon suyumuzu ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz( tırnağınızın üzerine kaynayan şerbetten 1 damla koyup parmağınızı çevirdiğinizde tırnağınızdan akıp gitmezse olmuş demektir) ve altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz Diğer tarafta 2 paket margarini eritiyoruz Baklava yufkalarını paketinden çıkarıyoruz bu aşamada üzerini örtmeniz de fayda var çünkü çok çabuk kuruyorlar 2 şer yufka alıp tepsimize seriyoruz her 2 yufkada bir erimiş margarini üzerine gezdiriyoruz Tahmini 4045 arası yufka çıkıyor yufkaların ortasına geldiğimizde cevizli fıstıklı iç harcımızı yayıyoruz çekilmiş fıstığın birazını üzerini süslemek için ayırıyoruz Bundan sonraki aşamada her 1 yufka üzerine yağımızı gezdiriyoruz En son yufkamızı da serdikten sonra kalan yağımızı üzerine döküp istediğiniz şekilde kesip önceden ısıtılmış fırınımıza veriyoruz Tam 45 dk da pişirdim ben üzeri kızardığında alabilirsiniz Baklavamız piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz Püf noktası şerbet ılık baklava ılık olacak ılıyan baklavanın üzerine ılık şerbeti döküp biraz dinlendirip afiyetle yiyebilrsiniz