Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Az Malzemeli Ekler Ve Profiterol Tarifi

Pratik Az Malzemeli Ekler Ve Profiterol Tarifi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Pratik Az Gereçli Ekler Ve Profiterol Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebisi için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
  • Çikolata sos (Üzerinde yazan tanımdan 1 bardak süt eksik olacak )
  • Ve ya eritilmiş sütlü çikolata

Pratik Az Gereçli Ekler Ve Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle muhallebimizi yapalım. Vanilya ve margarin hariç bütün materyalleri karıştırıp pişirelim. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra altını kapatıp, vanilya ve margarin ekleyip, karıştıralım. Ağzını kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  2. Hamurumuz için; margarini eritip su, tuz ve şeker ekledikten sonra unu ekleyelim ve kavuşalım 3-4 dk pürüzsüz bir kıvam alana kadar un topak kalmasın. Pişirdiğimiz hamuru başka bir kaba alıp soğumasını bekleyelim.
  3. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyelim ve uygunca mikserle çırpalım.
  4. Kıvam alan hamurumuzu sıkma torbasına ve ya kaşıkla Form verebilirsiniz. Ben buzdolabı saklama poşetine koydum be ucunu biraz kesip o denli sıktım tepsiye hamurumu.
  5. 150 derece evvelce ısıtılmış fırında ağzını açmadan 40-50 dk ortası pişirelim.
  6. Piştikten sonra bir adedini denetim edelim içi ciğ değilse ve ayrılıyorlar fırını kapatıp ağzı yarım açık bir formda yarım saat bekletelim.
  7. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip içine muhallebimizi sürelim ve üstünü çikolata sosa bandırıp servis edelim (Profiterol için sosu üzerine dökelim) afiyet olsun.
Pratik Az Gereçli Ekler Ve Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mükemmel Profiterol Ve Ekler Pasta Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı su1 su bardağı un120 gram kadar tereyağı (yada 125gr margarin)4 adet yumurta ( yumurtalarınız büyükse 3 ekleyin) Kreması için; 2,5-3 su bardağı kadar süt1-1,5 çay bardağı şeker (tatlı isteğinize bağlı)3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 125 gram margarin yada tereyağı1 su bardağı su1 su bardağı un3 adet yumurta Muhallebisi için Yarım litre süt1,5 çay bardağı şeker3 tepeleme yemek kaşığı un1 adet yumurta1 paket vanilya Üzeri için Çikolata sos Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Elmalı Profiterol (Az Gereçli Nefis Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler Elmalı profiterol gereçler; 2 adet orta uzunluk elma1 paket petibör bisküvi1 çay kaşığı tarçın1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi Üzerine; Çikolata sosu yahut ganaj (yarım paket çikolata sosu kâfi olacaktır.) Ganaj için; 100...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Mükemmel Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı su1 su bardağı un125 gr tereyağı veya margarin3 adet yumurta Muhallebili için: 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1,5 çay bardağı şeker1 adet yumurta1 paket vanilya Üzeri için: 2,5 su bardağı süt1 paket çikolata sosuVeya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 buçuk su bardağı su1 su bardağı un (200ml)150 gram margarin3 adet yumurta Kreması için; 2 su bardağı sütYarım su bardağı şeker3 yemek kaşığı tepeleme un1 adet yumurta sarısıYarım yemek kaşığı margarin Çikolata sos için; 200 ml sıvı krema100 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt