
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 10 kaşık şeker
- 100 gr dondurulmuş vişne
- Karanfil
- Kaymak
- Su
- Limon
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ayvalar kararmasın diye 1 -2 litre suya 1 adet limon sıkıp hazırlıyoruz.
- 5 adet ayvayı ortadan ikiye bölüyoruz çekirdeklerin oldugu kısmı bıçak ile temizliyoruz. Çekirdekleri pişirirken kullanacağız.
- Ayvaların kabuklarını soyup limonlu suya koyuyoruz.
- Daha sonra pişirme kabımıza ayvaları alıyoruz. Çukur kısmına şekeri, karanfili ekliyoruz. Dilerseniz bu kısımda şeker miktarını arttırabilirsiniz.
- Vişneleri ayvaların üst kısmına serpiştiriyoruz. Ayva çekirdekleri ve kabuklarını pişirme kabının dip kısmına koyuyoruz.
- 1 saat kadar pişiriyoruz.
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı