Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Püf noktası nedir?

Pratik Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Püf noktası nedir?
0
156

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
pratik_arnavut_cigeri_nasil_yapilir_puf_noktasi_nedir_1573296721_9215.jpg

Akşam yemeklerinde hem lezzetli hem çok kolay bir tanım denemek istiyorsanız arnavut ciğeri tanımını denemelisiniz. Evlatların ve büyüklerin seveceği Arnavut ciğeri, ekmek arası da yapabilirsiniz. Çok ski yıllardan beri yapılan Arnavut ciğerinin en pratik tanımı bugünkü metnimizde.

Arnavut ciğeri, klâsik olarak soğan ve maydanozla servis edilen acı biber baharatlı yağda kızartılmış kuzu yahut dana karaciğer küplerinden oluşan bir Türk yemeğidir. Ciğerin küçük kesimler halinde kesilip una bulandıktan sonra kızartılmasıyla yapılan Arnavut ciğeri, besleyici özellikleri ile insan sıhhatine çok yararlıdır. İsteğe nazaran sıcak ya da soğuk bir biçimde servis edilebilen bu lezzet, Osmanlı devrinde bol bol yapılıyordu. Bu enfes lezzeti kendi ellerinizle püf noktalarına dikkat ederek pişirmek isterseniz kesinlikle hazırladığımız yazıyı incelemelisiniz.

ARNAVUT CİĞERİ TANIMI:

MATERYALLER

Yarım kilo ciğer 
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1,5 çay kaşığı toz al biber
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet patates
2 su bardağı likit yağ
1 çay bardağı un
1 su bardağı likit yağ

Sumaklı soğan için;

1 adet al soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
Yarım demet doğranmış maydanoz

Qu0v8_1573296645_4196.jpg

YAPILIŞI

Ciğerleri temizledikten sonra una bulayın. 

Una bulanan ciğerleri yağlı tavaya atın ve kızartmaya başlayın. Bunun akabinde patatesleri küp küp doğrayarak farklı bir tavada kızartın. 

Tavada sotelediğiniz ciğerlerin üzerine baharatları ek edin. 

cP725_1573296780_1225.jpg

Daha sonra patatesler ile ciğerleri birebir tavaya alın ve birlikte kızartmaya devam edin. Külliyen kızaran ciğer ve patatesleri servis tabağına alın. 

Birebir tavanın içinde hilal halinde doğradığınız soğanları karamelize edin ve soğanların üzerine maydanozları ekleyerek kavurun. 

Soğanları servis tabağında bulunan ciğer ve patateslerin üzerine koyun ve servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt