Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Açma

Pratik Açma
0
49

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Pratik Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) (Yarım su bardağı) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un
Yağlamak için;
  • 125 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine için;
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık süt
  • Susam

Pratik Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sıvı gereçleri bir kaba alıyoruz.
  2. Maya, şeker, tuz ve yumurta akını ekleyip, çatal yardımıyla karıştırıyoruz. Unu göz kararı ekliyoruz hafif ele yapışır bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Sonra hamurumuzu streçliyip 1’5 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru elimize sıvı yağ sürüp topluyoruz. Açacağımız yere de sıvı yağ sürüp, hamuru açmaya başlayalım.
  4. Oda sıcaklığında olan margarini açtığımız hamura sürüp şerit halinde keselim ve kıvrım yaparak form verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 15 dk üzeri kapalı halde bekletip, yumurta sarısı pekmez süt karışımını üzerine sürelim ve susam serpelim.
  5. Fansız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca üzerine bez örtüp dinlendirip servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun ????.
Pratik Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt