bilgisayarci
FD Üye

Pratik Açma Yöntemi İle Tül Gibi Yufka Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı eli yakmayacak ısıda ılık su (200ml)
- 3,5 su bardağı un (385 gram)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Sucuk ve tulum peyniri kullandım
- 1. yemek kaşığı tereyağı
Pratik Açma Yöntemi İle Tül Gibi Yufka Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına suyumuzu alalım. Üzerine tuzu ilave edip biraz karıştırıp, erimesini sağlayalım. Sıvı yağını ekleyip unu azar azar ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra tezgah üzerine alarak birkaç dakika pürüzsüz bir hal alıncaya kadar hamurumuzu yoğuralım.
- Ardından hamuru 20 eşit parçaya bölelim ve her birini bolca un serperek çay tabağı büyüklüğünde açalım ardından 1 adet yufkayı tezgah üzerine alalım.
- Fırça yardımıyla her yanına sıvı yağ sürelim hiçbir yeri kuru kalmasın ikinci yufkayı üzerine serelim ve bu şekilde bir yufka bir yağ olmak üzere 5 kat yufkayı üst üste dizelim ve ek seferde merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Orta ateşte ısıtılmış tavaya yufkayı bırakalım ve 30-35 saniye kadar bekleyip hemen diğer yüzüne çevirelim pişen yufkayı kenarından yavaşça çekip alalım.
- Tekrar diğer üzerine çevirelim. Oradaki pişen yufkayı da alalım ve bu şekilde çevirerek pişen yufkaları pişirip, alalım. Pişen yufkaları hiç beklemeden hemen bir bez içine saralım açık kaldıklarında hemen kuruya biliyorlar.
- Daha sonra bu yufkaları poşetleyip derin dondurucuda saklayabilirsiniz ben börek yapımında kullandım börek tarifi de şöyle yufkanın ortasına istediğimiz kadar sucuk ve rendelenmiş peynir ekleyelim.
- Kenarlarından katlayıp paçanga böreği şekli verelim ardından tavaya 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyip eritelim ve böbreklerimizi tavaya alalım her bir böreğin üzerine bir çay kaşığı kadar tereyağı ilave edip her iki yüzünü kızartalım.
- Bu yufkaları ister dürüm yapın, ister börek yapımında ister kahvaltıda istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın allah’a emanet olun.