Portakallı Yoğurtlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 2 şu bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şu bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
Portakallı Yoğurtlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kapta sırasıyla şeker ve yumurta çırpılır.
- Ardından sıvı yağı, yoğurt ek edilip tekrar çırpılır.
- Portakal suyu ve kabuğu da eklenip tekrar çırpılır.
- Son olarak un ,nişasta ve vanilya kabartma tozu eklenir ve tekrar çırpılır.
- Yağlanmış kek kalıbına kek harcı dökülür. 170 derecede 40 dk pişirilir.
Portakallı Yoğurtlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı