
Portakallı Ve Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 2 adet portakal (Kabukları rendelenecek)
- 2 su bardağı un (Kıvama göre un eklenebilir o yüzden unu kontrollü ekleyin)
- 2 adet portakal (Suyu sıkılacak)
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı su
Portakallı Ve Portakal Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kapta un hariç, kek için olan tüm malzemeyi ekleyip, karıştırın ve unu da kontrollü şekilde ekleyerek karıştırın.
- Akışkan bir kıvam olunca daha önceden margarin ile yağlanmış olduğunuz kek kalıbına kek harcını dökün.
- 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
- Kek pişince bir tencereye sos için olan malzemeyi koyup pişirin ve biraz soğuyunca kekin üzerine dökün. Afiyet olsun.