
Portakallı Ve Kakaolu Kurabiye (Tek Hamurdan İki Farklı Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağı yahut margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket toz vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı nişasta
- Un
Portakallı Ve Kakaolu Kurabiye (Tek Hamurdan İki Farklı Kurabiye) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri bir kaba alınarak harmanlanır.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta, vanilin, kabartma tozu, nişasta eklenerek harmanlanmaya devam edilir. Un ölçülü bir halde eklenir.
- Kıvam alan hamur iki modüle bölünür. Bir modülüne kakao eklenip yoğurulur.
- Öbür modülüne da portakal kabuğu rendesi eklenip yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alınarak yuvarlanan kurabiye hamuru tepsiye dizilir.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsuuun????????