portakallı ve havuçlu kek 3 yumurta yarım su bardağı değişken yağ yarım su bardağı portakal suyu 2 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 portakal kabuğunun rendesi 1 büyük havuç, rendelenmiş fındık ya da antep fıstığı (ben ceviz ekledim) 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu not: eğer küçük çocuğunuz varsa portakal kabuğu eklemeden de deneyebilirsiniz pudingli kek malzemeleri: 3 yumurta yarım su bardağı istikrarsız yağ yarım su bardağı süt veya su 1 paket kakaolu ya da muzlu toz puding (pişirilmemiş) 2 su bardağından bir parmak yetkisiz un(un kullanılan malzemeye göre 2 bardak da olabiliyor) 1 su bardağı toz şeker kakaolu puding kullanıldığında damla çikolata (arzu edilen miktarda) hazırlanması: yumurta ile şekeri çırpın id pudingli yapıyorsanız sırayla pudingi, yağı, su veya sütü, kabartma tozunu karıştırdığınız unu ek edin damla çikolata ekleyecekseniz hafifçe unlayıp karışıma katın portakallı ve havuçlu yapıyorsanız sırayla yağı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, havucu ve kabartma tozu ile karışıtırılmış unu ilave edin yağlanmış kalıba döküp evvelden ısıtılmış 175C fırında pişirin üzerine fındık veya antep fıstığı serperek servis yapın