Portakallı Tavuk (Orange Chicken) Tanımı İçin Gereçler
- 750 gram kemiksiz tavuk budu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam ve yeşil soğan (Üzerine-isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Yarım çay bardağı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı su
- Orange sos
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı kahverengi şeker (Beyaz şeker de kullanılabilir fakat kıvam açısından kahverengi şeker daha hoş olacaktır)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi (Yoksa farklı bir sirke de kullanılabilir)
- 1 yemek kaşığı hoisin sos (Bulunabilirse-yoksa kullanmanız elzem değil)
- Çok az portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı sriracha sos isteğe bağlı (Yerine rastgele bir acı sos da kullanılabilir)
Portakallı Tavuk (Orange Chicken) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuşbaşı yapılan tavuklar mısır nişastası su ile açıldıktan sonra, soya sosu ile karıştırılarak 5 dakika marine edilir.
- Marinasyonu beklerken orange sosunu hazırlamak için bütün sos materyallerini bir kap içerisinde karıştırarak daha sonra kullanmak için kenara ayırın.
- 2 yemek kaşığı yağ genişçe bir tavaya alınarak düzgünce ısıtılır. Yeterlice ısınmış tavaya marinasyondan alınan tavuklar atılır ve orta ateşte yeterlice pişirilir.
- Pişen tavukların üzerine orange sos eklenerek suyunu çekene kadar 4-6 dakika ortasında pişirilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.