Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Tavuk (Orange Chicken)

Portakallı Tavuk (Orange Chicken)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
portakalli-tavuk-orange-chicken.jpg

Portakallı Tavuk (Orange Chicken) Tanımı İçin Gereçler

  • 750 gram kemiksiz tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam ve yeşil soğan (Üzerine-isteğe bağlı)
Marine İçin
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • Yarım çay bardağı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı su
  • Orange sos
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker (Beyaz şeker de kullanılabilir fakat kıvam açısından kahverengi şeker daha hoş olacaktır)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi (Yoksa farklı bir sirke de kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı hoisin sos (Bulunabilirse-yoksa kullanmanız elzem değil)
  • Çok az portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı sriracha sos isteğe bağlı (Yerine rastgele bir acı sos da kullanılabilir)

Portakallı Tavuk (Orange Chicken) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuşbaşı yapılan tavuklar mısır nişastası su ile açıldıktan sonra, soya sosu ile karıştırılarak 5 dakika marine edilir.
  2. Marinasyonu beklerken orange sosunu hazırlamak için bütün sos materyallerini bir kap içerisinde karıştırarak daha sonra kullanmak için kenara ayırın.
  3. 2 yemek kaşığı yağ genişçe bir tavaya alınarak düzgünce ısıtılır. Yeterlice ısınmış tavaya marinasyondan alınan tavuklar atılır ve orta ateşte yeterlice pişirilir.
  4. Pişen tavukların üzerine orange sos eklenerek suyunu çekene kadar 4-6 dakika ortasında pişirilir. Afiyet olsun.
 
858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt