Portakallı Tart Kek Tarifi İcin Malzemeler Keki icin:
*2 yumurta
*1 cay bardağı portakal suyu
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı şeker
*2 cay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Portakal peltesi :
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı portakal suyu
Portakallı Tart Kek Tarifi Yapılışı Şeker ve yumurta şeker eriyene kadar cırpılır
Sırayla portakal suyu sıvı yağ eklenip cırpılır
Bir kapta vanilya kabartma tozu ve un birlikte elenir
Karışıma un ilave edip duşuk devirde cırpılır
Yağlanmış unlanmış tart kalıbına karışım dokulur kalıp yere serce vurularak hava kabarcıkları patlatılır (bu kekin kabarması icin)
165170 derece fırında alt ust kısmında yaklaşık 2530 dk pişirilir
Herkesin fırını farklı olabilir kek kabarıp kızarınca mutlaka kurdan testi yapın
Pişen kek cukur kısmı yukarıda olacak şekilde yerleştirilir
Portakal peltesi icin, tum malzemeleri karıştırıp koyulaşıncaya kadar kaynatın, sonra ocaktan alıp soğuyunca hazırladığımız sos cukur kısmı dolduracak şekilde dokulur Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 cay bardağı portakal suyu
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı şeker
*2 cay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Portakal peltesi :
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 su bardağı portakal suyu
Portakallı Tart Kek Tarifi Yapılışı Şeker ve yumurta şeker eriyene kadar cırpılır
Sırayla portakal suyu sıvı yağ eklenip cırpılır
Bir kapta vanilya kabartma tozu ve un birlikte elenir
Karışıma un ilave edip duşuk devirde cırpılır
Yağlanmış unlanmış tart kalıbına karışım dokulur kalıp yere serce vurularak hava kabarcıkları patlatılır (bu kekin kabarması icin)
165170 derece fırında alt ust kısmında yaklaşık 2530 dk pişirilir
Herkesin fırını farklı olabilir kek kabarıp kızarınca mutlaka kurdan testi yapın
Pişen kek cukur kısmı yukarıda olacak şekilde yerleştirilir
Portakal peltesi icin, tum malzemeleri karıştırıp koyulaşıncaya kadar kaynatın, sonra ocaktan alıp soğuyunca hazırladığımız sos cukur kısmı dolduracak şekilde dokulur Afiyet olsun