
Portakallı Tahin Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram sade tahin helvası
- 1,5 yemek kaşığı pekmez
- 1 elma
- 1 portakal kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tane portakal suyu
- Ceviz içi
- Nar
Portakallı Tahin Helvası Tanımı Yapılışı
- Helvayı çatal ile güzelce ezelim.
- Üzerine pekmezi, tarçını, elmayı ve portakal kabuğu rendesini koyup güzelce karıştıralım.
- Küçük güveçlere eşit ölçüde koyalım.
- Üzerine portakal suyunu da eşit formda dökelim.
- Fırın tepsisine su koyup güveçleri yerleştirelim fırına verelim.
- Helva eriyene kadar pişirelim çıkarıp üzerini ceviziçi ve nar ile süsleyip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun