bilgisayarci
FD Üye

Portakallı Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 l süt (Yaklaşık 7.5 su bardağı)
- 1 dolu su bardağı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 portakal kabuğu rendesi (Yaklaşık 2 yemek kaşığı)
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Portakallı Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçlerimizi yıkayıp bir tencereye alıp, yarım çay bardağı sıcak suda yarım saat bu biçimde bekletiyoruz.
- Akabinde soğuk sütü pirinçlerimizin üzerine ek edip, tencereyi orta ateşte ocağımıza alıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Pirinçler biraz canlı kalacak halde olduğunda şekeri ve portakal kabuğu rendesini içerisine ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- 1-2 dakika bu türlü kaynadıktan sonra nişastayı yarım şu bardağı sütle açıp tenceremizin içine yavaş yavaş karıştırarak içine ek ediyoruz.
- Sütlaç yoğunlaştıktan sonra tereyağını koyup, tenceremizin altını kapatıyoruz.
- Eşit bir biçimde güveçlere sütlacı paylaştırıyoruz yarısından biraz az su dolu tepsinin içine güveçlerimizi yerleştiriyoruz.
- Fırına vermeden sütlaçlarımızın üstü biraz kabuk tutmaya başlayınca birer çimdik üzerlerine şeker serpiştirip max ayarda üstleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.