Portakallı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 5-6 damla limon suyu
Portakallı Revani Tanımı Yapılışı
- Evvel şerbet gereçleri ocağa alınır 15 dk kaynatılıp soğumaya bırakın.
- 4 yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserde çırpalım.
- Akabinde yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Üzerine irmik, fındık, un ve kabartma tozunu da eklenerek çırpmaya devam edilir.
- İçerisine portakal kabuğunun rendesi ve suyu da ekleyip karıştırılır.
- Yağladığımız bir kaba dökülür ben bu sefer yuvarlak borcamda yaptım isterseniz dikdörtgen borcamda da yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyan şerbet fırından çıkan tatlının üzerine yavaş yavaş dökelim.
- 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Not :tatlımızın şerbetini vermeden önce kürdan yahut bıçakla delikler açarsanız şerbeti içine daha rahat çekecektir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.