iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 adet portakal
Şerbeti İçin,
*25 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Yarım limon
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Merhabalar ??ilk önce şerbetimizi yapalım Şeker, su, limonu bir tencereye alıp, 15 dakikada kaynatın ve soğumaya bırakın Sonra yumurtayı bir kaba kırın, çırpın Şekeri de ekleyip aynı şekilde çırpın Sıvı yağ yoğurt portakalın kabuğunu da rendeleyip suyunu içine sıkın ve karıştırın Sonra irmik, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyin İyice karıştırın Tepsiyi yağlayıp, harcı döküp, tepsinin her tarafına yayın 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkınca sıcak revanin üstüne soğuk şerbetimizi döküp soğuduktan sonra kesip isteğe göre süsleyerek servis yapın Afiyet olsun*?????
*2 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 adet portakal
Şerbeti İçin,
*25 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Yarım limon
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Merhabalar ??ilk önce şerbetimizi yapalım Şeker, su, limonu bir tencereye alıp, 15 dakikada kaynatın ve soğumaya bırakın Sonra yumurtayı bir kaba kırın, çırpın Şekeri de ekleyip aynı şekilde çırpın Sıvı yağ yoğurt portakalın kabuğunu da rendeleyip suyunu içine sıkın ve karıştırın Sonra irmik, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyin İyice karıştırın Tepsiyi yağlayıp, harcı döküp, tepsinin her tarafına yayın 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkınca sıcak revanin üstüne soğuk şerbetimizi döküp soğuduktan sonra kesip isteğe göre süsleyerek servis yapın Afiyet olsun*?????