Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı Revani

Portakallı Revani

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yumurta (oda ısısında)
**12 (yarım) su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1, 5 su bardağı un
*Kabartma tozu, vanilya
*1 adet portakal rendesi

Şerbeti için malzemeler;


*3, 5 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 çay bardağı portakal suyu
*23 damla limon suyu

*
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Yaz, kış rahatlıkla yenilebilen birtatlı revani Yazın dondurma eşliğinde kışın portakallısı
Bu ölçü ile kalabalık misafirimizi rahatlıkla ağırlayabiliriz
Bereketli bir tatlı Ramazan sofralarımızda da ilk akla gelenlerden bir tanesi
Önce şerbeti hazırlanır Bunun için tencereye su, şeker konur kaynamaya bırakılır 10 dk kaynatılır ocağın altı kapatılmadan 12 dk önce portakal suyu ve limon eklenir
Karıştırma kabına yumurta ve şeker konur köpük köpük olana kadar mikserle 45 dk çırpılır
Oda ısısındaki yoğurt, sıvı yağ, portakal rendesi, irmik eklenir çırpılmaya devam edilir
Un, kabartma tozu, vanilya elenir ve eklenir çırpma teli ile hafifçe karıştırılır
Büyük boy dikdörtgen borcam sıvı yağ ile hafifçe yağlanır
Karışım tepsiye alınır önceden ısıttığımız 180 derece fırına verilir altı üstü kızarana kadar pişirilir
İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimlenir ve soğuk şerbet dökülür üzeri süslenir
23 saat dinlendirdikten sonra servis yapılır
Dilimleri biraz küçük kestim bu tepside 24 dilim oldu Afiyet olsun
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt