
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 3.5 su bardağı su
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Şekeri ve yumurtayı mikser yardımıyla yeterlice köpürene kadar karıştırın.
- Daha sonra başka gereçler ek edip çırpılır.
- Yağlanmış büyük uzunluk borcama dökülür.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.
- 5 dakika ön sıcağı çıktıktan sonra dilimlenir ve şerbeti üzerine dökülür. Deneyecek olan herkese afiyet olsun ????????.