Portakallı Revani Tarifi
Portakallı Revani Yapılışı
Portakallı Revani
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
12 cay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbeti icin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Uzeri icin:
Carte dOr Classic Kaymaklı
1 adet portakal
Yapılışı:
Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak Cok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede uzeri ve altı kızarana kadar pişirin Kurdan testinden gecirdikten sonra fırından cıkardığınız sıcak revaninin uzerine ılık şerbetinizi dokun Mumkunse bir gun bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır
Afiyet olsun
Portakallı Revani Yapılışı
Portakallı Revani
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
12 cay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbeti icin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Uzeri icin:
Carte dOr Classic Kaymaklı
1 adet portakal
Yapılışı:
Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak Cok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede uzeri ve altı kızarana kadar pişirin Kurdan testinden gecirdikten sonra fırından cıkardığınız sıcak revaninin uzerine ılık şerbetinizi dokun Mumkunse bir gun bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır
Afiyet olsun