teknolojiuzmani
FD Üye

Portakallı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 ,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 kaşık tereyağı
- 1 paket toz kremşanti
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki yapalım. Toz şeker ve yumurtaları çırpalım. Ardından diğer malzemeleri ve unu ekleyelim son birkez daha çırpıp borcamda dökelim, önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
- Kremayı yapalım kremşanti dışında tüm malzemeleri tencereye alalım ocağa bırakalım göz göz olana kadar karıştıralım pişen kremanın içine kremşanti dökelim. İyice karıştıralım.
- Pişen kekin ilk sıcağı geçince üzerine 1,5 su bardağı süt dökelim ve sıcak kremayı dökelim. Borcama güzelce yayıp, buz dolabına bırakalım.
- O sırada pelteyi yapalım taze sıkılmış portakal suyunu ,şekeri ve nişastayı tencereye alalım kaynayan pelteyi sıcak sıcak soğuyan kremanın üzerine dökelim ve pürüzsüz şekilde yayalım.
- Pastamızı buzdolabına kaldıralım en az 3 saat dinlendirelim. Dinlenen pastanın üzerini süsleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ????