iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Ördek Nasıl Yapılır
Umulan yeni yıl yaklaşıyor Siz de bu yılbaşı sevdiklerinize mükellef bir sofra hazırlamak istiyorsanız portakallı ördeği de menünüze ekleyin
Malzemeler:
4 adet küp kesme şeker
1 akarsu kaşığı patates unu
1 çorba kaşığı portakal likörü
2 kg ağırlığında bir ördek
2 adet portakal
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı portakal marmeladı
1 çorba kaşığı şarap
Yapılışı:
Bu çok iyi yemek için öncelikle Margarini bir tencereye koyup kızdırın İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun Bir tarafı kızardıktan sonradan çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya kadar, 4550 dakika fırında kızartın
Öteki yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, azıcık su içinde haşlayın Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımsı bir renk alıncaya dek eritin Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim belirlenmiş, sonra süsleme olarak uygulamak üzere buzdolabında saklayın Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, benzer kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, evvelden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin
Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süsleme olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın *
Umulan yeni yıl yaklaşıyor Siz de bu yılbaşı sevdiklerinize mükellef bir sofra hazırlamak istiyorsanız portakallı ördeği de menünüze ekleyin
Malzemeler:
4 adet küp kesme şeker
1 akarsu kaşığı patates unu
1 çorba kaşığı portakal likörü
2 kg ağırlığında bir ördek
2 adet portakal
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı portakal marmeladı
1 çorba kaşığı şarap
Yapılışı:
Bu çok iyi yemek için öncelikle Margarini bir tencereye koyup kızdırın İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun Bir tarafı kızardıktan sonradan çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya kadar, 4550 dakika fırında kızartın
Öteki yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, azıcık su içinde haşlayın Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımsı bir renk alıncaya dek eritin Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim belirlenmiş, sonra süsleme olarak uygulamak üzere buzdolabında saklayın Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, benzer kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, evvelden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin
Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süsleme olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.